2015. július 7., kedd

Sült hal görögösen


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag

40 dkg  paradicsom
4 szál szárzeller
4 db sárgarépa
80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
1 csokor petrezselyem zöld
1 tk kristálycukor
1 db citrom
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 tk majoránna
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

A félfőre vágott vöröshagymát és vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.
Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és 4 db felaprított citromkarikát, cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyem zölddel és majorannával.
A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom. A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése