2015. július 20., hétfő

Tárkonyos rakott zöldbab


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 fő    

1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
2 bögre rizs
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk ételízesítő
1 tk tárkony
4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg sajt
ízlés szerint só, őrölt bors


A rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon.
A zöldbabot pici sóval megfőzöm.
A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát és a darált húst, sózom, borsozom és fehéredésig pirítom.
Közben egy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával és beleöntöm a rizs felét, megszórom 1 tk ételízesítővel.
A zöldbabról leöntöm a főzővizet és összekeverem a hússal, majd a tepsibe öntöm a rizsre, megszórom tárkonnyal, ráborítom a maradék rizst, ezt meghintem az ételízesítővel.
A tejfölt elkeverem a tojással, befedem vele a rakottast, rászórom a reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése