2015. július 6., hétfő

Fűszeres csirkecomb falatok rizses csicseriborsóval


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
1 ek tandori masala
4 ek olívaolaj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
40 dkg főtt csicseriborsó
2 fej lila hagyma
2 bögre rizs
4 bögre alaplé, vagy forró víz
2 kávéskanál fokhagymapor, vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
1 kávéskanál  őrölt szecsuani bors
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
1/2 kávéskanál Cayenne bors
ízlés szerint só


A combokról lehúzom a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozom, falatnyi darabokra vágom.
A tandori masalát 2 ek olajban elkeverem, a húsra öntöm, összekeverem és hűtőbe teszem.
A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinsztelem, ráöntöm a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítom.
Felöntöm alaplével, beleteszem a felaprított répákat, beleszórom a borsokat, sózom és a benne levők puhulásáig főzöm.
Végül elkeverem benne a csicseriborsót.
A húst egy felforrósított magas falú serpenyőben, vagy wokban erős tűzön megpirítom.
A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozom, de előre összekeverve is tálalható.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése