2014. szeptember 18., csütörtök
Zúzapörkölt vargányával
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg zúza
50 dkg vargánya gomba
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 tk kakukkfű
2 dl vörösbor
6 szem borókabogyó
1 tk mustár
5 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
2 db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.
A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján, megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.
Aláöntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.
Amikor a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Ha elkészült, tarhonyával tálalom, savanyúságot kínálok mellé.
Címkék:
gomba,
pörkölt,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
vargánya,
zúza
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése