Elkészítés ideje: 180 perc
Hozzávalók: 8 adaghoz
2 kg savanyú káposzta
4 evőkanál zsír (kacsa, liba, sertés)
2 fej vöröshagyma
1,5 kg sertéstarja
4 dl tejföl
3 dl paradicsomlé (házi)
2 csokor kapor
1 teáskanál csombor (borsikafű)
őrölt bors
só
A római-tálat beáztatom. A húst kicsontozom, majd
felszeletelem. A nagyobb darabokat félbevágom. A hagymát apróra vágom, és zsíron megdinsztelem. A hússzeleteket hirtelen átsütöm rajta.
Ha szükséges átmosom a káposztát, majd a tál
aljára terítek egy réteget. Sózom, borsozom, meghintem csomborral és finomra vágott kaporral.
Paradicsomlevet csurgatok rá.
Erre rakom sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezem, ráteszem a szelet húsokat, sózom, ráteszem a maradék hagymát és káposztát, fűszerezem, majd a maradék paradicsomlét elkeverem a tejföllel, ráöntöm a tetejére, ráteszem a fedelét és beteszem a kemencébe. 2,5 órát sütöm 250 fokon.
Sütőben is megsüthető 200 fokon 2 óra alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése