2014. szeptember 14., vasárnap

Almás diós lepény


Elkészítés ideje: 65 perc
Hozzávalók: 12 fő

Tésztához
60 dkg finomliszt
20 dkg margarin
175 g tejföl (1 kis pohár)
3 dkg friss élesztő
2 db tojás
2 ek cukor
2 csipet só
Töltelékhez
2 kg alma
3 ek cukor
2 kávéskanál fahéj
20 dkg dió (darált, vagy durvára vágott)

Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem.
Meghámozom és lereszelem az almát. Összekeverem a cukrot és a fahéjat.
Két felé veszem a tésztát és az egyik felét tepsi méretűre (38x30 cm) kinyújtom, leteszem a tepsi aljára és a dió felével megszórom.
Ráteszem a jól kinyomkodott almát, eligazgatom és megszórom a fahéjas cukorral és a dió másik felével.
Befedem a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkálom és cukros vízzel megkenem a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a sütőből, meghintem porcukorral és egy óra múlva szeletelem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése