2014. szeptember 30., kedd
Pizza tőkehalmájjal
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag
Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Paradicsom szósz:
1 dl paradicsompüré
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
1 mk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 mk cukor
Feltét:
5 dkg tőkehalmáj
5 dkg sajt
8 db citrom karika
Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a tőkehalmájat. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C) 3 perc alatt készre sütöm. 6 felé vágom, minden szeletet citrom karikával díszítek.
A pizzát sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 5-10 perc alatt készre sül.
Címkék:
Kemencés,
olasz,
pizza,
tőkehalmáj,
VILÁG KONYHA
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése