2014. szeptember 14., vasárnap
Amerikai krémes
Elkészítés: 50 perc
Hozzávalók: 12 fö
7 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
13 ek víz
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz
4 dl habtejszín (Hulala)
5 dkg étcsokoládé
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a porcukorral, 13 ek. vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és kakaót.
Sütőpapíros tepsibe (38 x 30cm) öntöm, 180 fokon (gázsütő 3-as fokozat), 20 percig sütöm.
A tojásfehérjéből kemény habot verek.
A pudingport és 6 dl vizet a kristálycukorral felfőzöm, még forrón összekeverem a habbal, majd a tészta tetejére kenem.
További 15 percig sütöm, 180 fokon. Ha kész, hagyom teljesen kihűlni.
A tejszínt (Hulala-t) kemény habbá verem és a tészta tetejére kenem, majd reszelt csokoládéval megszórom.
Címkék:
Amerikai,
DESSZERTEK,
krémes,
tejszínhab
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem nehéz elkészíteni!
VálaszTörlésNagyon finom sütemény!
Köszi, szerintem is finom és könnyű elkészíteni!☺
Törlés