Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg csirkemell filé
4 gerezd fokhagyma
1 ek almaecet
2 ek szójaszósz
4 ek olívaolaj
2 ek víz
1 ek keményítő
1 tk curry
1 tk porcukor1 tk só
4 csepp Tabasco szósz
1 db csillagtök (patiszon)
2 db lilahagyma
0.5 fej káposzta
2 db kápia paprika
A csirkehúst csíkokra vágom és a zöldségek kivételével, a többi összetevőt egy kis tálkában összekeverem úgy, hogy az olajnak csak a felét használom.
Ezután a szósz felét a húsra öntöm, elkeverem és 15 percre hűtőbe teszem.
Amíg a hús pácolódik, megtisztítom és felaprítom a zöldségeket. A hagymát és káposztát 2 centis kockára, a paprikát karikára, a csillagtököt, ha zsenge, kisebb darabokra szeletelem, ha idősebb eltávolítom a magházat és úgy szeletelem.
A sütéshez, egy nagyobb, magas falú serpenyő, vagy wok szükséges. Felforrósított serpenyőbe borítom a húst és fehéredésig pirítom. Ha kész, kiborítom egy tálba.
Ezután a serpenyőben felforrósítom a maradék olajat, majd belerakom a káposztát és gyakran kavarva, pirítani kezdem. Picit később beleteszem a hagymát és a csillagtököt, végül a paprikát. Ezekkel együtt tovább pirítom.
Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, beleöntöm a maradék szószt, elkeverem, hozzáadom a húst és tálalom.
Akkor finom, ha a zöldségek nem puhulnak meg, roppanósak maradnak.
Tálalható kifőtt tésztával, párolt rizzsel, vagy önmagában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése