Elkészítés: 50 perc
Hozzávalók: 8 fő
A tésztához
35 dkg finomliszt
8 dkg margarin
10 dkg cukor
2 ek méz
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 ek kakaópor
1 db tojás
A krémhez
5 dl tej
2 tasak tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
1 kg túró
1 dl tejföl (ha szükséges)
A megolvasztott vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a tojással jól elkeverem. Beledolgozom lisztet és kétfelé veszem.
Gáztepsi méretűre nyújtom és tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 6 perc alatt egyenként megsütöm. Néhány helyen megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
A pudingport és a cukrot, egy kevés tejjel simára keverem, hozzáöntöm a maradék tejet és sűrűre főzöm. A villával összetört túrót összekeverem a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítom az alsó lapon. Ha a krém túl sűrű lenne, tejföllel lazítható.
Ráhelyezem a felső lapot, és óvatosan rányomkodom.
A süteményt műanyagfóliával lefedem, és hűtőbe teszem. Másnapra a lapok megpuhulnak és szépen szeletelhető lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése