2014. szeptember 23., kedd

Rakott krumpli kolbásszal


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 kg burgonya
6 db tojás
1 szál füstölt kolbász
5 dl tejföl
3 dl tejszín
10 dkg vaj
zsemlemorzsa a tepsi szórásához
őrölt bors


A burgonyát sós vízben héjastól megfőzöm, leöntöm róla a vizet és még forrón lehúzom a héját.
A tojásokat keményre főzöm, majd meghámozom.
Egy tepsit kikenek vajjal és megszórom zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázom, elrendezem az alján, sózom és őrölök rá kevés borsot.
A tojásokat rászeletelem a krumplira, a megmaradt vaj felét rámorzsolom és meglocsolom a tejföl és tejszín keverékének felével, majd egyenletesen elhelyezem a felszeletelt kolbász karikákat.
Az egészet befedem a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózom, meglocsolom a tejföl tejszín keverék másik felével és rámorzsolom a maradék vajat.
Sütőbe tolom és 180 fokon kb. 60 perc alatt készre sütöm.











 


2 megjegyzés:

  1. milyen kolbaszt haszljunk a mi csaladunk foznivalo kolbaszt hasznalt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ismeretlen!
      Teljesen mindegy, hogy milyen kolbász, lényeg hogy a család kedvelje! :)

      Törlés