2014. szeptember 18., csütörtök
Vajon sült halfilé grillezett zöldségekkel
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg tengeri halfilé
5 dkg vaj
2 db cékla
2 db sárgarépa
1 db padlizsán
2 db kápia paprika
2 db paprika
3 ek olíva olaj
frissen őrölt bors
só
lime vagy citrom
A halat megtisztítom, ha fagyasztott felengedem és a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A céklát és a répát meghámozom a céklát 1 cm vastag karikára szeletelem a répából ferdén fél cm vastag szeleteket vágok. Padlizsánt 1 cm karikákra vágom, a paprikákat kicsumázom és félbevágom. Mindent megkenek olajjal, grillrácsra helyezem és a sütő grill fokozatán 40 perc alatt megsütöm. Félidőben megfordítom.
Serpenyőben megforrósítom a vajat és a halakat oldalankét 2 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor a halakat megsózom és ízlés szerint borsot darálok rá, pár csepp citromlével ízesítem.
Címkék:
grillezett,
HAL ÉTELEK,
sült,
Tengeri halfilé,
vaj,
zöldségek
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése