2014. szeptember 18., csütörtök

Vajon sült halfilé grillezett zöldségekkel


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag


50 dkg tengeri halfilé
5 dkg vaj
2 db cékla
2 db sárgarépa
1 db padlizsán
2 db kápia paprika
2 db paprika
3 ek olíva olaj
frissen őrölt bors

lime vagy citrom


A halat megtisztítom, ha fagyasztott felengedem és a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A céklát és a répát meghámozom a céklát 1 cm vastag karikára szeletelem a répából ferdén fél cm vastag szeleteket vágok. Padlizsánt 1 cm karikákra  vágom, a paprikákat kicsumázom és félbevágom. Mindent megkenek olajjal, grillrácsra helyezem és a sütő grill fokozatán 40 perc alatt megsütöm. Félidőben megfordítom.
Serpenyőben megforrósítom a vajat és a halakat oldalankét 2 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor a halakat megsózom és ízlés szerint borsot darálok rá, pár csepp citromlével ízesítem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése