2014. szeptember 14., vasárnap

Kemencében sült kacsacomb




Elkészítés: 150 perc
Hozzávalók: 8 fő 
8 db kacsacomb
1,5 kg burgonya
2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
2 db alma
1 tk majoranna
1 dl rozé bor
ízlés szerint só




A kacsacombokat megtisztítom, a felesleges zsíradékot levágom róla és besózom.
A krumplit meghámozom, a kissebbeket félbe, a nagyobbakat több darabba vágom és lerakon az előzőleg beáztatott cserépedény aljára. Enyhén megsózom.








A hagymákat megpucolom, cikkekre vagy vastagabb karikára vágom és a krumplira rakom.
Erre helyezem a kacsacombokat, megszórom majorannával, majd rárakom a cikkekre vágott almát, végül aláöntöm a bort.







Ráteszem a fedelét és betolom a kemencébe és 300 fok körüli hőmérsékleten 120 percig sütöm. Az utolsó 10 percre levettem a fedelét.
Párolt káposztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése