2014. szeptember 14., vasárnap
Kemencében sült kacsacomb
Elkészítés: 150 perc
Hozzávalók: 8 fő
8 db kacsacomb
1,5 kg burgonya
2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
2 db alma
1 tk majoranna
1 dl rozé bor
ízlés szerint só
A kacsacombokat megtisztítom, a felesleges zsíradékot levágom róla és besózom.
A krumplit meghámozom, a kissebbeket félbe, a nagyobbakat több darabba vágom és lerakon az előzőleg beáztatott cserépedény aljára. Enyhén megsózom.
A hagymákat megpucolom, cikkekre vagy vastagabb karikára vágom és a krumplira rakom.
Erre helyezem a kacsacombokat, megszórom majorannával, majd rárakom a cikkekre vágott almát, végül aláöntöm a bort.
Ráteszem a fedelét és betolom a kemencébe és 300 fok körüli hőmérsékleten 120 percig sütöm. Az utolsó 10 percre levettem a fedelét.
Párolt káposztával tálalom.
Címkék:
kacsacomb,
Kemencés,
sült,
velesült körettel
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése