2014. szeptember 19., péntek
Banántorta csokikrémmel
Elkészítési idős: 45 perc
Hozzávalók: 8 adag
4 ek liszt
4 ek porcukor
4 db tojás
1 csomag csokis pudingpor
5 dl tej
5 ek kristálycukor
1 csomag tortazselé
0.5 db citrom leve
2 db banán
Kivajazok és kilisztezek egy gyümölcstorta formát.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, és lassan adagolva belekeverem a lisztet.
A fehérjéből habot verek, és óvatosan beleforgatom a lisztes masszába, majd beleöntöm a tortaformába.
Kicsit megkocogtatom a formát, hogy a massza minden teret kitöltsön, majd a tetejét elsimítom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt, készre sütöm. Ha a teteje kezd barnulni, akkor megsült. Ezután egy tortatálra borítom.
A csokoládépudingot, a zacskón lévő utasítás szerint megfőzöm, és még melegen, a torta mélyedésébe öntöm.
Ha a puding kihűlt, elrendezem rajta a felszeletelt banánt, és az elkészített zselével bevonom a torta tetejét.
A zselét, a zacskón lévő mód szerint készítem el, cukorral, citromlével ízesítem.
Címkék:
Banán,
Csokikrém,
DESSZERTEK,
torta
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése