2014. szeptember 27., szombat
Krumpli tócsni
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
8 púpos ek finomliszt
frissen őrölt bors
só
zsír, vagy olaj a kisütéshez
A krumplit meghámozom és nagy lyukú reszelőn (amin a káposztát szoktam) lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel és jól összekeverem.
Serpenyőben kevés forró zsírba a kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.
Címkék:
berhe,
bodag,
cicedli,
cicege,
FELTÉTEK,
görhöny,
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
KÖRETEK,
krumpli,
krumpliprósza,
lapcsánka,
macok,
pacsni,
röstiburgonya,
rösztike,
tócsni
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése