2014. szeptember 20., szombat
Hagyományos céklasaláta
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg cékla
5 dkg torma
1 mk őrölt kömény
ízlés szerint ételecet
ízlés szerint cukor
A céklát megmosom és kuktában kevés vízben 20 perc alatt megfőzöm, majd leöntöm a főzővizet, kihűtöm és megpucolom oly módon, hogy kézzel ledörzsölöm a héját.
A tormát meghámozom és vékony szeletekre vágom, vagy lereszelem.
Egy arra alkalmas tálban a hozzávalókból saláta levet készítek.
Cukor nélkül is készíthető, mert a cékla önmagában is édes.
A megpucolt céklát 2-3 mm vastagságú szeletekre vágom és elkeverem a salátalében.
Tálalás előtt pár órát pihentetem.
Hűtőszekrényben lezárt üvegben több hétig eltartható.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése