2014. szeptember 16., kedd
Aranygaluska vaníliamártással
Elkészítési idő: 115 perc
Hozzávalók: 4 adag
tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg Rama margarin
4 dkg élesztő
5 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl tej
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
továbbá:
10 dkg dió
10 dkg cukor
25 dkg Ráma margarin
vaníliamártáshoz:
1 l tej
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál cukor
Az élesztőt 2 dkg cukorral 1.5 dl langyos tejben felfuttatom. A lisztből 5 dkg margarinból, tojásból, reszelt citrom héjból, maradék cukorral, csipet sóval és a felfuttatott élesztővel tésztát dagasztok. Fél órát meleg helyen kelesztem. Ha megkelt hosszú 2-3 cm átmérőjű hengert sodrok belőle, és 2 cm-es darabokra szeletelem.
A diót ledarálom és 10 dkg cukorral összekeverem. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártom, majd a diós cukorba megforgatom, és kikent tepsibe rakom. A maradék diót a tetejére szórom. A tepsiben is fél órát kelesztem.
A sütőt előmelegítem, és 170 fokon, (gázsütőben 2 fokozat) 30 perc alatt készre sütöm.
A vaníliás pudingport simára keverem 3 ek cukorral és egy kis tejjel, majd a maradék tejet is beleöntöm és folyamatos keverés mellett főzöm amig besűrűsödik a mártás.
Címkék:
Aranygaluska,
DESSZERTEK,
szósz,
vaníliamártás
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése