2014. szeptember 19., péntek

Birsalma chutney


Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 db paprika
2 db kápia paprika
2 fej vöröshagyma
1 kg birsalma
1 db chili
1 db citrom leve
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
0,5 dl balzsamecet
25 dkg kristálycukor
1 tk só


A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágom. A birsalmát felvágom kiveszem a magházát, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chiliből, nekem szárított van, eltávolítom a magokat és apróra vágom.
Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a birsalmát, a chilipaprikát, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózom, és üvegekbe töltöm. Lezárom, és pár percre fejre állítom. Dunsztolás nélkül hagyom kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 4 db 3 dl-es üveg telt meg.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése