2014. szeptember 21., vasárnap

Tiramisu torta


Elkészülési idő: 45 perc
Hozzávalók: 8 adag

A piskótához
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek finomliszt
6 ek víz
0,5 csomag sütőpor
vaj, liszt a forma kilisztezéshez
A krémhez:
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
5 ek porcukor
A babapiskóta áztatáshoz:
20 db babapiskóta
2 dl feketekávé
2 ek rum, 2 csepp rumaroma
1 dl tej
A tetejére:
2 ek kakaópor, cukrozatlan

Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm-es tortaformát.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet és a lisztet és csomó mentesre keverem.
A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a sárgájás masszába.
A masszát beleöntöm a formába, kicsit megkocogtatom, a tetejét elsimítom és sütőbe teszem. 25-30 perc alatt készre sütöm.
Ha megsült kihűtöm, majd félbe vágom és mindkét rész belső felét meglocsolom kb. 1 dl fekete kávéval.
A krémhez a tejszínt felverem, a mascarponét és a porcukrot kikeverem és a tejszínhez óvatosan hozzákeverem.
Az egyik lapot torta tálra helyezem, a kávés felét megkenem a krém 1 harmadával.
A maradék kávét elkeverem a rummal és tejjel.
A kávéba mártom a babapiskótákat és enyhén belenyomva a krémre sorakoztatom őket, rájuk kenem a krém második harmadát.
Erre borítom a másik piskóta lapot, kicsit megnyomkodom és bekenem a maradék krémmel a tetejét és oldalát is, majd kakaóporral megszórom.
Pár órára hűtőbe teszem.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése