Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirkemell filé
2 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
1 tk Tabasco szósz
1 ek curry
só
őrölt bors
2 üveg birsalma chutney (5 dl)
A húst megmosom a vizet felitatom róla és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a szójaszószt, curry-t, tabasco szószt, 2 ek. olívaolajat és beleforgatom a húst. 30 percre hűtőbe teszem.
Ha eltelt az idő, egy felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wok-ba rakom a húst és erős tűzön megpirítom. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom
Beleöntök 2 üveg korábban elkészített birsalma chutney-t, átforrósítom és tálalom.
Ha nincs kész birsalma chutney, elkészítése itt található, plusz 45 percig tart, de ez dupla adag. A fele eltehető a következő felhasználásig.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá. A képeken mazsolás párolt rizzsel tálalva.
Csirkemell csíkok birsalma chutney-val, mazsolás párolt rizzsel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése