2014. szeptember 17., szerda

Rizike rizottó



Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 db csirkemell filé
50 dkg rizike gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 bögre rizottó rizs
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán sajt, reszelt
2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
frissen őrölt bors



A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.
A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.
Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.
Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése