2015. február 22., vasárnap
Zöldség leves csirke hússal
Hozzávalók: 8 főre
Elkészítési idő: 90 perc
80 dkg csirkehús
2 ek zsír
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
30 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 ek ételízesítő, házi
5 dkg vaj
2 db tojás
4-5 ek rétesliszt
1 tk lestyán
ízlés szerint só
A zsíron megdinsztelem a felaprított zöldségeket a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát.
Megszórom finom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, még minden megpuhul benne.
A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.
A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom, egy kiskanállal.
5 perc lassú forrás után, beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.
Címkék:
Csirke,
hús,
LEVESEK,
vajas galuska,
Zöldség
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése