2015. február 17., kedd

Rakott tészta fűszerek nélkül



Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
30 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg gomba
2 db lilahagyma
1 csomó újhagyma
5 dl főzőtejszín
50 dkg túró
350 gr tejföl (nagy poharas)
1 db kápia paprika
8 db koktél paradicsom
20 dkg lágy kecskesajt
10 dkg vaj
bors


A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzöm.
Közben a vaj felén kisütöm a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadom a kockára vágott lilahagymát és megdinsztelem.
Felaprítom az újhagymát a zöldjével együtt, nagyobb darabokra vágom a gombát és ezeket is hozzáadom.
Megszórom frissen őrölt borssal, ha a gomba megpirult, felöntöm tejszínnel és forralással besűrítem.
A kifőtt tésztát elkeverem a túróval és egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe borítom, meglocsolom a tejföllel.
A kápia paprikát apró kockára vágom, elkeverem a tejszínes raguval, majd az egészet egyenletesen elosztom a tésztán. A koktél paradicsomokat félbevágom, elrendezem a tepsi tetején.
Végül rámorzsolom a kecskesajtot és a maradék vajat.
200 fokos sütőbe teszem és 20-25 perc alatt addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése