2015. február 17., kedd
Tepsis csirkemell póréhagymával
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók: 8 fő
2 db csirkemell filé
1 kg burgonya
25 dkg bacon (szeletelt)
1 db póréhagyma
2 ek csirke fűszersó
2 db kápia paprika
350 g tejföl (2 pohár)
3 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 teáskanál szerecsendió
10 dkg sajt
6 gerezd fokhagyma
A csirkemell filét fél centi vastagra szeletelem, a krumplit meghámozom, és fél centis karikára vágom.
Egy nagy méretű (38x30 cm) tepsi alját kirakom a szeletelt baconnel, két sorban rárakom a krumplikarikákat.
A hússzeletekkel betakarom, és meghintem a szárnyas fűszerkeverékkel.
A póréhagymát karikára, a kápia paprikát csíkokra vágom, majd egyenletesen elosztom a húson.
A tejszínt, tejfölt, tojást, áttört fokhagymát és őrölt szerecsendiót összekeverem, majd ráöntöm a tepsiben lévőkre úgy, hogy mindent befedjen.
Sajtot reszelek a tetejére, befedem alufóliával, és 40 percig 200 fokon sütöm. Ezután eltávolítom a fóliát, és addig sütöm, míg megpirul a teteje.
Sózni külön nem kell, mert a bacon, a fűszersó és a sajt is tartalmaz sót.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Károly,
VálaszTörlésKipróbáltuk és nagyon finom lett.