2015. február 24., kedd
Szűzérmék spenótágyon lecsós gomba raguval
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg sertés szűz
40 dkg bébispenótlevél
3 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
50 dkg laskagomba
2 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
2 ek étolaj
ízlés szerint só és őrölt bors
A húst lehártyázom és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.
A gombát megmosom és nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.
2 ek olajat felforrósítok egy serpenyőben és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát hirtelen kisütöm. Félre teszem és melegen tartom. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani..
A visszamaradt forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Hozzáadom az áttört fokhagyma felét, és beleöntöm a tejszínt. Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forralva besűrítem a tejszínt.
Egy másik serpenyőben a vajat megolvasztom, hozzáadom a maradék áttört fokhagymát, majd beledobom a friss spenótot és 2-3 perc alatt megfonnyasztom.
Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom és mellé halmozom a ragut.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése