2015. február 25., szerda

Rácsos túrós pite


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 12 adag

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
10 dkg kristálycukor
1 dl tej
A töltelékhez:
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 tojás sárgája
1 kg túró
4 ek cukor
3 tojásfehérje
A vaníliakrémhez:
1 csomag vanília puding
3 ek cukor
5 dl tej

A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd 2 tojássárgájával, sütőporral, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.
A tészta 1/3-át félreteszem. A maradékot kinyújtom és 38x30 cm tepsibe helyezem.
A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat, hozzáadom a tojás fehérjéből felvert habot, és a tésztára kenem.
Az egészet befedem a pudinggal, amit a tasakon leírtak szerint készítek el.
A maradék tésztával berácsozom, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje arany barna lesz.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése