2015. február 11., szerda
Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg argentin tőkehal filé
6 gerezd fokhagyma
3 dl tej
5 ek finomliszt
1 ek pirospaprika
1 dl étolaj
só ízlés szerint
salátához:
1 doboz rukkola
1 db kápia paprika
1 db paprika
1 db lilahagyma
10 dkg lágy kecskesajt
1/2 citrom leve
3 ek olíva olaj
1 marék metélőhagyma
A halat, ha fagyasztott előző este kiveszem a fagyasztóból.
Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverem a tejben, sózom és belerakom a halat.
Legalább 4 órára hűtőbe teszem.
Serpenyőben olajat forrósítok, a paprikát elkeverem a liszttel, megforgatom benne a halszeleteket és mindkét oldalát kisütöm.
Ha mindkét oldala szép pirosra sült papírtörlőre szedem.
A salátához apró kockára vágom a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.
Egy tálban elkeverem az olívát a citrom levével, megszórom az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatom a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsolom a kecskesajtot.
Tálalásig hűtőben tárolom.
Címkék:
HAL ÉTELEK,
Hekkfilé,
kecskesajt,
rukkola,
tengeri hal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése