2015. február 4., szerda
Tengeri halfilé Dubarry módra
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg tőkehal filé
1 db karfiol
2 ek olíva olaj
5 dkg vaj
2 ek finomliszt
3 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg lágy kecskesajt
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.
A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Beleöntöm a tejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.
A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.
Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.
Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.
Párolt rizzsel tálalom.
Címkék:
Dubarry módra,
HAL ÉTELEK,
karfiol,
kecskesajt,
Tengeri halfilé,
tőkehal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése