2015. február 17., kedd

Diós krémes szelet


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 20 adag

A tésztához:
75 dkg rétesliszt
20 dkg dió
35 dkg kristálycukor
6 tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
3 ek méz
A krémhez:
6 kis pohár tejföl
40 dkg dió
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
2 ek étolaj

Megdarálom a diót.
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom.
Lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm.
A krémhez összekeverem a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit.
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. A szeletek nagyságától függően kb. 40 db süti lesz.














2 megjegyzés:

  1. Kedves Karoly!

    Otthon hany mililiteresek a kispohar tejfolok?
    Valaszat koszonom elore is.
    ILDIKONL

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!
      Nálunk a kis pohár tejföl 175 gramm, ami 150 ml. Bocs a késői válaszért.

      Törlés