2015. február 6., péntek

Juhtúrós apró pogácsa



Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 10 adag



50 dkg juhtúró
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg margarin
2 pohár tejföl
1 ek
1 db tojás
10 dkg sajt



Elkeverem a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsolom a margarinnal.
Ezután hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetem hűtőszekrényben, de elkészíthetem a tésztát előző este is.
Pihentetés után, a tésztát kétfelé veszem, ujjnyi vastagságúra nyújtom és kis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom és a tetejüket tojással megkenem, majd megszóróm reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.
A második adagot ugyanígy elkészítem, majd kisütöm.
Összesen kb. 140 db pogácsa lesz.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése