2015. február 26., csütörtök
Csőben sült halfilé brokkolival
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag
60 dkg Viktória tavi fogas filé
60 dkg brokkoli
3 db kápia paprika
1 db citrom leve
3 ek olíva olaj
3 dl főző tejszín
3 dl tejföl
2 ek finomliszt
1 tojás
10 dkg sajt
szerecsendió
frissen őrölt bors
só
A halat, ha fagyasztott kiengedem, a nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozok egy tepsit, vagy hőálló tálat és elrendezem az alján a kisebb darabokra vágott halat.
Ráfacsarom a citrom levét és darálok rá kevés borsot.
Rárakom a rózsáira szedett brokkolit és kicsumázott és felaprított paprikát.
Összekeverem a tejfölt, tejszínt, tojást, a reszelt sajt felét, kevés szerecsendiót és lisztet, majd egyenletesen elosztva beborítom vele a tepsiben lévőket.
Tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, sütőbe tolom és 200 fokon 50 perc alatt arany barnára sütöm.
Köretként párolt rizs illik hozzá, de önálló fogásként is tálalható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése