2015. február 3., kedd
Sütőtök krémleves
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg sütőtök
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 csipet fehérbors
1 kávéskanál szerecsendió
1 dl tejszín
1 l húsleves alaplé, vagy víz
1 ek étolaj
ízlés szerint só
A sütőtököt feldarabolom és megsütöm.
A hagymát felkockázom és a vajon megdinsztelem.
Utána hozzáadom a fűszereket és a felaprított sült tököt, felöntöm húslével, vagy vízzel.
Botmixerrel pürésítem, ha szükséges vízzel hígítom. Ízlés szerint sózom.
Végül hozzákeverem a tejszínt és felforralom.
A tökmagokat az olajon megpirítom és ezzel tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése