2015. február 26., csütörtök
Kacsazúza gombóc leves csicsókával
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag
Húsgombóchoz
50 dkg kacsazúza
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt cayennebors (elhagyható)
1 kávéskanál őrölt fehér bors
2 kávéskanál borsikafű
1 db tojás
4 ek zsemlemorzsa
só
Leveshez
2 ek zsír (liba, kacsa)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6 db csicsóka
1 db zeller
30 db gomba
2 dl főzőtejszín
1 poharas tejföl
1 ek keményítő
1 ek petrezselyemzöld
só, őrölt bors
A húsgombóchoz megtisztítom és ledarálom a zúzát a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem.
Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db lesz belőle.
A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
A gombát és zellert tetszőlegesen felaprítom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.
10 perc után felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és nagyobb kockára vágott csicsókát, sózom, borsozom.
Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 30 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.
A tejfölt, tejszínt és keményítőt simára keverem, merek hozzá a forró levesből, elkeverem és beleöntöm a levesbe.
Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése