2015. február 20., péntek
Bagett sütése otthon
Elkészítési idő: 160 perc
Hozzávalók: 12 adag
2 ek olívaolaj
3,5 dl víz
50 dkg finomliszt
2 tk só
1 tk barna cukor
2 ek zabkorpa
1 ek búzacsíra
1 ek búzakorpa
2,5 dkg friss élesztő
A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a "dagasztás, kelesztés" programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a
darabokat.
Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem.
Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.
A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a
kenyereket megkenem sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése