Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 4 adag
Leves:
0.7 kg fácánhús (konyhakész egész fácán)
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
10 szem bors (szemes)
1 db zellerlevél
1 teáskanál lestyán
só ízlés szerint
Májgombóc:
10 dkg csirkemáj
1 csomó újhagyma (zöldjével együtt)
5 dkg vaj
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
2 csapott ek rétesliszt
3 ek zsemlemorzsa
1 kávéskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
A fácánhúst megmosom és feldarabolom, majd 2 liter enyhén sós hideg vízben felteszem főni. Ha megforrt, leszedem a habját.
Hozzáadom a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zeller zöldet, ízlés szerint sózom, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzöm.
A májgombóchoz az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom, a májat elkaparom, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem majd a forrásban lévő levesbe bele kanalazva kifőzöm. Végül megszórom lestyánnal és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése