2015. február 6., péntek
Póréhagyma leves csirke hússal
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db póréhagyma
40 dkg csirkemell
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 csipet kurkuma
1 tk ételízesítő
1 diónyi vaj
1 ek keményítő
2 dl tejszín
1 ízlés szerint só
pirított zsemlekocka, vagy levesgyöngy
reszelt sajt
A húst apró kockára vágom és a karikára vágott póréhagymával és az áttört fokhagymával együtt a vajon megpárolom.
Megszórom kurkumával, ételízesítővel, majd felöntöm 2 l vízzel és ízlés szerint sózom.
Ha felforrt keményítős tejszínnel behabarom.
Megszórom petrezselyem zölddel.
Reszelt sajttal és levesgyönggyel tálalom.
Címkék:
csirkehús,
LEVESEK,
póréhagyma
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése