2015. február 6., péntek
Pirított csirkemáj hagyma ágyon
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 fő
1 kg csirkemáj
3 fej vöröshagyma
20 dkg szeletelt bacon szalonna
10 gerezd fokhagyma
4 ek kacsazsír vagy libazsír
1 ek majoranna
1 tk kakukkfű
ízlés szerint só
1 dl száraz rozébor
A csirkemájat megtisztítom és 1x1cm kockára vágom.
A vöröshagymát félfőre vágom és a zsírral kikent tepsi aljára szórom.
Ráborítom a májat, elrendezem, ízlés szerint sózom, megszórom majorannával.
Ezután beterítem a felaprított bacon szeletekkel, meghintem kakukkfűvel, az áttört fokhagymával és meglocsolom a borral.
Sütőbe tolom és 200 fokon 35 perc alatt készre sütöm.
Címkék:
csirkemáj,
hagyma,
pirított,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése