2015. február 22., vasárnap
Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag
8 db csirkecomb
3 ek zsír (kacsa, liba)
2 db vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 dl rozébor
1 tk oregáno, szárított
1 tk bazsalikom, szárított
őrölt bors
só
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.
Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.
Címkék:
csirkecomb,
FELTÉTEK,
fokhagyma,
Párolt,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
zöldfűszerek
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése