2015. február 2., hétfő

Tökfőzelék



Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
1 db vöröshagyma
4 ek sertés zsír
2 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 dl tej
1 pohár tejföl
almaecet 6%
kapor


A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom.
Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése