2014. október 23., csütörtök
Túrós lepény almával
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 15 adag
Tészta
80 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 ek kristálycukor
1 csipet só
1 pohár tejföl
2 db tojás sárgája
Töltelék
1 kg túró
1 pohár tejföl
2 db tojás+2 db fehérje
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db alma
1 tk őrölt fahéj
2 ek búzadara
A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.
Egy nagy tepsi (38x30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe, aranybarnára sütöm, a tetejét.
Címkék:
Alma,
DESSZERTEK,
lepény,
tehén túrós
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése