Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
4 db pisztráng
2 db citrom leve
4 ek olívaolaj
4 dkg vaj
frissen őrölt bors
só
A pisztráng mindkét oldalát 4 helyen bevágom 1 cm mélyen.
Egy tálba teszem, rácsavarom a citromok levét, darálok rá borsot és 1 órát állni hagyom.
A sütőt 170 fokra előmelegítem.
Halanként egy evőkanál olajban megforgatom.
A hasüreget jól megsózom és úgy fektetem a tepsibe, hogy szétnyitom a pisztráng hasát, így nem fog eldőlni sütés közben.
A gerincre néhány vajdarabkát teszek és alá öntöm a páchoz használt citrom levét.
Sütőbe tolom és 20-25 percig sütöm, időnként meglocsolom a citromos lével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése