2014. október 20., hétfő

Margherita pizza kemencében


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 1 db 30 cm-es pizzához

Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Szósz:
1 dl paradicsompüré
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
1 mk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 mk cukor
Feltét:
1 db paradicsom
10 dkg mozzarellasajt
5 dkg sajt

Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet, hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsom szósszal és ráhalmozom a felszeletelt mozzarella és paradicsom szeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt, készre sütöm.
Ha sütőben sütöm a pizzát, a legmagasabb fokozaton, 5-8 perc alatt sül meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése