2014. október 25., szombat
Körtés clafoutis (ejtsd: klofuti)
Elkészítési idő: 80 perc
hozzávalók: 6 adag
12 dkg finomliszt
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mandula
3 db tojás
3 dl tej
2 dl főzőtejszín
50 dkg körte
4 ek barna cukor
1 csipet só
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Diódarálóval megdarálom a mandulát.
A körtéket meghámozom, magházat eltávolítom és 1 cm-es kockákra vágom.
26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek, majd ráborítom a körtét, megszórom 2 ek barna cukorral.
Keverőtálban a tojásokat a cukorral jól elkeverem , majd hozzáadom a sót, tejet és a tejszínt.
Elkeverem, majd apránként hozzákeverem a vaníliás cukor, liszt és mandula keverékét.
A tésztát ráöntöm a körtedarabokra és a tetejét megszórom a maradék barna cukorral.
Előmelegített sütőbe teszem, 60 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha már meghűlt kiveszem a tortaformából, porcukorral meghintve tálalom.
Címkék:
clafoutis,
DESSZERTEK,
Francia,
Körtés,
tejpite,
VILÁG KONYHA
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése