2014. október 14., kedd
Kolbászos pizza kemencében
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 1 db 30 cm-es pizzához
Tésztához
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Szószhoz
1 dl tejföl
1 ek mustár
Feltéthez
1 fej lilahagyma
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg bacon szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
5 dkg sajt
Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet, hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika és paradicsom karikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt, készre sütöm. A sütési hőfok és idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik
Címkék:
Kemencés,
kolbász,
olasz,
pizza,
TÉSZTA ÉTELEK-PIZZÁK,
VILÁG KONYHA
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése