2014. október 20., hétfő

Magyaros pizza kemencében


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 1 db 30 cm pizzához

Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Szósz:
1 dl tejföl
1 ek mustár
Feltét:
1 fej lilahagyma
1 db kápia paprika
1 db paprika
1 marék gépsonka
1 marék füstölt szalonna
5 dkg sajt

Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet, hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral és ráhalmozom a hagymakarikákat, a feldarabolt sonkaszeleteket, az apróra vágott szalonnát, majd reszelt sajttal megszórom. A tetejére paprikakarikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt, készre sütöm.
Ha a pizzát sütőben sütőm, a legmagasabb fokozaton kb. 5-8 perc alatt elkészül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése