2014. október 3., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves



Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
50 dkg gomba
50 dkg fejtett bab
30 dkg zöldborsó
30 dkg karfiol
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál borsikafű
10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
2 pohár tejföl (350 gr)
1 tk tárkony
őrölt bors


A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.
Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, fejtett babot, a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, karalábét.
Meghintem pirospaprikával és borsikafűvel sózom és fedő alatt, puhára párolom.
Ha megpuhult, felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, ha szükséges, sózom, majd felforralom.
Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
A tejfölben elkeverem a tárkonyt, kevés forró levessel simára keverem, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Megforralom és tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése