2014. október 23., csütörtök
Kolbászos tejfölös krumplileves
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg burgonya
25 dkg tarhonya
1 szál füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 ek ételízesítő, házi
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
1 kávéskanál köménymag
2 pohár tejföl
őrölt bors
só
A zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát és megdinsztelem. Beleszórom a köménymagot is és megpattogtatom.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplit a felszeletelt kolbászt, ételízesítőt, sózom, borsozom. Hagyományos ételízesítőből (vegeta, delikát) 1 tk szükséges.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli és tarhonya megpuhul.
Ha megpuhultak a tejfölt a forró levesből mert lével simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése