2014. október 2., csütörtök

Bolognai spagetti


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

5 dkg kolozsvári szalonna
2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
1 szál sárgarépa
1 db kis zellergumó
1 szál fehérrépa

őrölt bors
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1 kg sertéshús
5 dl sűrített paradicsom
50 dkg spagetti
10 dkg sajt


Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom és az olajon kisütöm, ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.
Hozzákeverem a darált húst, az apró kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
Fedő alatt, 15-20 perc alatt készre párolom, ha szükséges az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem és összeforralom.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Reszelt sajttal tálalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése