2014. október 20., hétfő
Lencseleves füstölthússal
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 adag
50 dkg lencse
2 ek kacsazsír vagy étolaj
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 db babérlevél
2 ek ételízesítő, házi
2 ek mustár
1 ek cukor
1 ek ecet
ízlés szerint só
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 db burgonya
50 dkg füstölt hús
1 db tojás
4 ek rétesliszt
A füstölt hús felteszem főni, egy kuktában. 60 percig főzöm.
Egy fazékban, zsírból vagy olajból és finomlisztből, világos rántást készítek, majd félrehúzom és megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, vöröshagymát, paprikát és paradicsomot, babérlevelet, ételízesítőt, ecetet, cukrot. Bolti ételízesítőből (vegeta, delikát) 2 tk-lal használok.
Felöntöm 2 liter vízzel és fél órát főzöm.
Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.
Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez és ha szükséges, utána sózom.
A tojásból és réteslisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok és belecsipkedem a levesbe.
A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe és 10 percig főzöm vele.
Tejföllel, vagy anélkül tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése