2014. október 21., kedd
Mézes-fokhagymás sertés apróhús
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 2 adag
40 dkg sertés lapocka
0.5 db citrom leve
0.5 dl fehérbor
1 ek méz
1 ek olívaolaj
3 ek szójaszósz
ízlés szerint őrölt bors
1 kávéskanál só
1 kávéskanál kakukkfű
6 gerezd fokhagyma
A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, citromlével, borral, mézzel, szójaszósszal, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és egy pici sóval összekeverem.
Beleforgatom a vékony csíkokra vágott húst és 10 percig állni hagyom pácolódni, majd forró serpenyőben, 10 perc alatt, puhára sütöm.
Salátával tálalom.
Címkék:
apróhús,
fokhagyma,
méz,
SERTÉS HÚS ÉTELEK,
sertéslapocka
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése