2014. október 21., kedd

Mézes-fokhagymás sertés apróhús


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 2 adag

40 dkg sertés lapocka
0.5 db citrom leve
0.5 dl fehérbor
1 ek méz
1 ek olívaolaj
3 ek szójaszósz
ízlés szerint őrölt bors
1 kávéskanál só
1 kávéskanál kakukkfű
6 gerezd fokhagyma

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, citromlével, borral, mézzel, szójaszósszal, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és egy pici sóval összekeverem.
Beleforgatom a vékony csíkokra vágott húst és 10 percig állni hagyom pácolódni, majd forró serpenyőben, 10 perc alatt, puhára sütöm.
Salátával tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése